Rujul, arma seducției

by Veronica Milica
ruj buze

Rujul are asupra femeilor o forță  aparte, încă de când eram mici cele mai multe dintre noi au răscolit prin poșeta mamei luând de acolo un ruj. Încă înainte de a învăța ce sunt și ce fac fardurile, pudra, parfumurile și cremele am încercat și am văzut ce poate face un ruj.

Rujul nu este o invenție a modernității. Încă  din vechime femeile căutau moduri în care să își coloreze buzele pentru a fi mai atrăgătoare. Istoria rujului începe acum aproximativ 4500 de ani în Babilon. Documentele istorice o indică pe Cleopatra ca fiind una dintre primele femei faimoase ale cărei buze erau colorate artificial. Egiptencele foloseau o vopsea tip henna  făcută din plante.

Iată câteva ponturi pentru a alege o nuanța potrivită ție!

 1. În funcție de forma buzelor

Rujul ales trebuie să te avantajeze, să scoată în evidență forma buzelor, să estompeze buzele groase sau să le dea volum celor subțiri. Un ruj nepotrivit poate strica un machiaj perfect. În ceea ce privește buzele groase, este indicat să eviți culorile stridente sau nuanțele foarte puternice, cum ar fi roșu aprins pentru că poate da machiajului o notă de vulgaritate.

 • Fetele cu buze voluminoase sunt norocoase! Ele pot să apeleze la orice nuanță de ruj, bineînțeles care să se potrivească tenului, părului și întregii fizionomii. Roșu, roz, portocaliu, maro sau purpuriu, toate aceste nuanțe se vor așeza perfect pe o pereche de buze pline și voluminoase. Indiferent de tipul de ruj ales (mat sau lucios), buzele vor fi puse în valoare!
 • Buzele subțiri trebuiesc scoase în evidență prin conturare și apoi folosirea unui ruj de același ton sau un ton mai închis decât conturul. Alege nuanțe naturale, bej, roz deschis, piersică, însă nu nuanțe fade. Nu folosi gloss incolor, nu te ajută prea mult, în schimb folosește gloss colorat care reflectă particulele de lumină și-ți vor face buzele să pară mai groase. Atunci când ai buzele asimetrice, nu folosi niciodată creion contur mai ales de tonuri foarte închise pentru că nu face altceva decât să-ți scoată în evidență defectul buzelor. Încearcă să folosești mai mult gloss-uri decât rujuri.
 • În funcție de ten
 • Pentru tenul deschis la culoare sunt recomandate nuanțe de piersică, roz și corai. Dacă aveți tenul deschis, stați departe de nuanțele de maro, care vă fac să păreți șterse.
 • Pentru tenul mediu, se recomandă nuanțe puțin mai închise de roz, mov sau culoarea fructelor de pădure. Înlocuiește nuanțele de roșu puternic cu o nuanță intensă de roșu burgund.
 • Pentru tenul închis, cele mai potrivite culori de ruj sunt nuanțele intense de maro, roșu sau prună.
 • În funcție de culoare ochilor
 • Ochii verzi vor fi și mai verzi dacă rujurile folosite vor conține pigmentul roșu. Astfel se poate opta pentru roșu, roz, maro roșcat, lila.
 • Pentru a evidenția ochii albaștri, rujurile naturale, orange și aurii, sunt cele mai indicate.
 • Un iris căprui arată minunat în “vecinătatea” unui ruj roz și a unui machiaj tot în nuanțe de roz. Privirea va fi pur și simplu înviorată.
 • În funcție de culoare părului

Pentru o nuanță cu adevărat personalizată, când alegi nuanța de ruj, ține cont și de culoarea părului, nu doar de nuanța tenului.

 • Blondele ar trebui să opteze pentru nuanțe deschide de roz, piersică și rose. Pentru ocazii deosebite, un ruj roșu aprins este ideal.
 • Pentru roșcate, culorile ideale sunt fie nuanțele naturale de bej și piersică, fie tonuri aprinse de roz.
 • Brunetele au cea mai  mare varietate de culori de unde pot alege, însă cele mai recomandate sunt nuanțele de prună, maro și roșu cireașă.

Se spune că buzele sunt arma seducției feminine. De aceea, îngrijirea acestora este primordială pentru orice femeie care se respectă și își dorește să aibă un aspect fără cusur. Un ruj potrivit va pune mereu în valoare fizionomia unei femei și îi va evidenția cele mai frumoase trăsături.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy