Cum influențează vremea tenul?

by Veronica Milica
piele atipica

Indiferent de sezon, pielea are de suferit din cauza factorilor meteorologici. Cu toate că vara pare să fie anotimpul “prielnic” pentru dezvoltarea afecțiunilor dermatologice: arsuri solare, depigmentări, cancer de piele, nici iarna nu este de ignorat. Tenul fiind direct afectat de temperaturile critice, înregistrate în această perioadă a anului, trece printr-o serie de transformări. Dacă ne expunem la vânt, umiditatea specifică perioadei și schimbările de temperatură, nu e de mirare că tenul capătă un aspect mai tern, lipsit de elasticitate și este deshidratat.

Cum îți poți proteja tenul în această perioadă din an?

  1. Adaptarea cosmeticelor în funcție de sezon este extrem de importantă, pentru că de la vară la iarnă, tenul își schimbă radical nevoile. Dacă în zilele călduroase de vară, cremele cu protecție UV ridicată sunt recomandate,  pe timp de iarnă sunt recomandate cremele nutritive și bogat emoliente. Hidratarea tenului trebuie să se facă în fiecare zi cu produse ce au un conținut ridicat de grăsimi, pentru a se împiedica astfel uscarea accelerată a pielii de pe față.
  2. Măștile de față au și ele un rol important în îngrijirea tenului. Acestea mențin efectul de curățare, hidratare și hrănire în profunzime a tenului.
  3. Încearcă cât mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm și mai luminos.
  4. Nu ezita să îți exfoliezi tenul. În funcție de tipul de ten pe care îl ai, va trebui să îți exfoliezi tenul o dată sau de două ori pe săptămână. Alege un produs destinat tipului tău de ten, aplică-l și îndepărtează celulele moarte. Vei obține împrospătare imediată și luminozitate radiantă.
  5. Curăță tenul zilnic. Chiar dacă îți exfoliezi tenul săptămânal, acesta trebuie curățat zilnic cu un cleanser care să îți scoată impuritățile adunate peste zi. Optează pentru un produs spumant, care să ridice impuritățile la suprafață și îndepărtează totul cu apă sau o batistuță de bumbac îmbibată în apă. Ține minte că demachierea este importantă chiar și atunci când nu porți machiaj.

Venirea sezonului rece nu presupune  doar schimbarea de garderobă, ci și acordarea unei atenții deosebite îngrijirii pielii, care se confruntată cu noi provocări: frigul, umiditatea scăzută a aerului, vântul, diferențe de temperatură de la interior la exterior.

Veronica Milică

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy