Carantină în grădină: viața la țara

by Veronica Milica

Dragi cititori, după cum bine experimentați și voi, această perioadă este o continuă izolare sau, după caz, carantină. Datorită faptului că majoritatea ne aflăm în această situație, am considerat interesant să împărtășesc cu voi activitățile mele din timpul izolării.

legarea roșiilor
plantarea roșiilor

Știu că, deși încercați să fiți “zen” în această perioadă și să vă obișnuiți cu noul stil de viață, vă este foarte greu și deja  ați epuizat toate resursele energetice, pentru că  și eu trec prin același calvar. Însă, m-am gândit să vă povestesc o parte din activitățile mele nu neapărat pentru a vă inspira, ci măcar pentru a mai citi și altceva și a vă ajuta să vă deconectați de la propriile voastre activități.

            Atunci când am aflat că va trebui să stau în izolare la domiciliu pentru o perioadă nedeterminată de timp, mi-am făcut mii de griji în privința a ceea ce voi face cu timpul meu, menționez că sunt o persoană foarte activă și ocupată cu diferite activități. Însă, Ordonanța de Urgență m-a  făcut să revin în comuna natală, la țară. Deși, cum am menționat mai devreme, îmi făceam griji că nu voi știi ce să fac cu așa mult timp liber, viața la țară mi-a arătat imediat că aici nici o secundă  nu permite a fi irosită.

legarea viței de vie

            Încă din primele zile în care am fost acasă, mi-am acordat timpul familiei mele care aștepta cu mare nerăbdare clipa în care voi putea petrece mai mult de două zile alături de ei. Pot spune că cel puțin în prima săptămână de izolare am simțit, după mult timp, căldura familiei mele și bucuria lor imensă că suntem alături. Din a doua săptămână, însă, a început și programul de viață la țară.

            După cum știți, viața la țară nu înseamnă doar aer curat, iarbă verde și cum ar spune unii, a avea de toate. Desigur, avem de toate, dar pentru acestea muncim din greu. De exemplu, pentru a avea legume inițiem un întreg proces. De la plantat până la cules este cale lungă. Recoltele de orice fel nu apar așa, peste noapte. După cum probabil ați mai auzit, zona Olteniei, cea din care provin eu, este una renumită pentru plantațiile de legume. Să luăm, spre exemplu, roșiile. Cele pe care le consumăm și le adorăm cu toții. Pentru ca producția să fie una măcar bună, totul începe cu construirea unui solar care nu este deloc simplă (presupun că toată lumea cunoaște termenul de solar). Iar asta este cea mai ușoară parte. După care urmează plantarea, legarea cel puțin de două ori, tratamente și alte multe investiții și munci care din afară nu se văd. După multe luni de muncă intensă putem să spunem că am ajuns în ultimul punct al procesului și anume, „culegerea rodului muncii”. La fel se întâmplă și cu strugurii, aceia din care provine vinul de țară după care, recunoașteți, cu toții sunteți înnebuniți.

            După toată această „confesiune”, cred că v-ați dat seama cam cu ce activități mi-am umplut timpul în izolare. Asta exceptând perioada de dinaintea Sărbătorilor Pascale, în care am făcut exact ceea ce mă pasionează mai mult. Am gătit toate sortimentele de mâncăruri tradiționale acestei sărbători, partea mea favorită fiind cea în care am „prăjiturit” alături de mama mea cu care împart cu drag această pasiune și anume, gătitul. După ce am gătit fel de fel de rețete, cea mai mare bucurie pentru mine a fost că, după mult timp am avut posibilitatea să ne ospătăm împreună din toate bunătățile gătite cu drag, din drag, pentru cei dragi. Faptul că am petrecut această sărbătoare importantă alături de familia mea, a fost cel mai bun lucru pe care mi l-a adus această situație de izolare.

pusul aracilor la vița de vie

            Ceea ce încerc să evidențiez în acest articol este că deși este greu pentru fiecare dintre noi să sărim de la propriul mediu și program de viață la un cu totul altul și deși această situație ne pune și in situații dificile sau mai complicate decât cele cu care suntem obișnuiții, important este să privim partea cea mai bună și favorabilă a lucrurilor. Pentru aceia dintre voi care sunteți izolați împreună cu familia, indiferent că termenul de familie reprezintă pentru voi părinții, copiii, bunicii, iubita/iubitul sau animalul de companie, important este să apreciați timpul petrecut cu aceștia și să priviți această izolare ca pe un lucru bun, ca pe o oportunitate oferită de natură.                              

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy