Cum sa-ti cureti trusa de machiaj in timpul pandemiei

by Alina Ciltu

Daca tot petreci mai mult timp acasa, acum e momentul sa cureti trusa de make-up, deoarece virusul poate sa supravietuiasca pe suprafete ore intregi sau chiar zile. 

Spalatul mainilor si dezinfectatul bunurilor de folosinta personala au devenit o prioritate. Si daca iti dezinfectezi telefonul si mobilierul, poate nu ar fi rau sa acorzi aceeasi atentie si ustensilelor din trusa de make-up. 

De ce e bine sa cureti trusa de make-up in timpul pandemiei COVID-19?

Coronavirusul poate rezista timp de mai multe zile pe suprafete, inclusiv pe cele ale produselor de ingrijire.

Potrivit unui raport publicat de National Institute of Health, virusul poate rezista pana la 4 ore pe suprafete metalice, 1 zi pe ambalaje de carton si pana la 3 zile pe suprafete de plastic si otel inoxidabil. Aceste intervale sunt influentate de temperatura si de umiditate.

Pentru ca unele produse de ingrijire, cum sunt periile, pensulele si altele, pot sa fie fabricate din materialele enumerate, este posibil sa presupunem ca ele pot deveni sursa de infectie, daca sunt utilizate de o persoana bolnava.

Dr. Angela Rasmussen, virusolog in cadrul Columbia University citat de publicatia insider.com, recomanda ca oamenii sa arunce trusele de machiaj pe care le-au folosit, daca ajung sa fie infectati.

Dr. Rasmussen a declarat ca virusul nu traieste la fel de mult pe toate ingredientele care compun produsele de infrumusetare. De exemplu, machiajul cu un continut mai mare de alcool ar putea sa “faca virusul sa devina inactiv”, iar produsele cu un continut mai scazut de alcool prezinta un risc mai mare de a fi contaminate.

Cum cureti trusa de make-up

Ivy Boyd este make-up artist in New York. Intrebata despre cat de des se curata pensulele de machiaj, ea a raspuns: “De obicei, recomand ca pensulele sa fie spalate o data pe saptamana. In timpul acestei pandemii, cred ca este mai bine sa facem acest lucru la cateva zile. Personal, imi curat pensulele la fiecare doua zile. Trebuie sa retii ca acestea raman curate doar daca si tu esti curata pe maini, asa ca nu uita sa te speli cat mai des pe maini, in special inainte sa incepi sa te machiezi.”

In afara de igienizarea pensulelor, mai sunt si alte produse care trebuie sterilizate. Pudrele sunt foarte usor de sterilizat, pentru ca nu retin bacterii la fel de usor cum o fac cremele si alte produse lichide de ingrijire.

Se poate pulveriza pe suprafata lor alcool cu concentratie de 70% pentru a ucide bacteriile de la suprafata. Insa problemele apar la produsele care au aplicator si care intra in contact cu pielea, asa cum sunt glossurile de buze sau creioanele dermatograf pentru ochi, eyelinerele lichide.

Verifica termenul de valabilitate al produselor pe care le folosesti

Un produs de ingrijire nu trebuie sa fie doar curat. Produsele expirate pot fi la fel de daunatoare ca si cele infectate. Pe eticheta se gaseste o casuta mica in care este inscris numarul de luni valabile de la data deschiderii produsului. Daca ai dubii asupra valabilitatii produsului, mai bine il arunci.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy