Model la doar 16 ani

by Oana Mihaela

Ana Floriţa este o tânără de doar 16 ani, cu un vis mare, un vis poate mai mare decât ea. Iubeşte moda de când este mică iar acest lucru a determinat-o să ajungă un model de invidiat. Din prima clipă de când am cunoscut-o pe Ana, mi-am dat seama că este o adevărată luptătoare, că iubeşte ceea ce face şi o  face cu cea mai mare plăcere. Caracterul ei puternic şi ambţia au un rol important în cariera pe care şi-o doreşte.

Dacă atunci când era mică purta pantofii mamei sale prin casă, acum acesta poartă cele mai de top ţinute ale designerilor pe cele mai mari podiumuri. Nu totul a fost întâmplător iar aceste lucruri mi le-a dezvăluit însăşi Ana.

De la ce a pornit pasiunea pentru modă și de la ce vârstă?

Pasiunea mea pentru modeling a pornit încă de mică, aveam aproximativ 4-5 ani când am făcut primele şedinţe foto. Am fost atrasă mereu de acest domeniu, am încercat şi alte activităţi precum tenis sau dansuri dar nimic nu m-a atras mai mult ca modelingul.

Ți-a fost greu să te acomodezi cu numărul mare de spectatorii ?

Numărul mare de spectatori nu a fost o problemă pentru mine pentru că mereu mi-a plăcut să stau printre oameni. Nu mi-a fost deloc greu să mă acomodez însă am avut câteva emoţii atunci când am făcut primii paşi pe podium.

Care au fost impresiile tale pentru modă în prima zi când ai mers la agenție și a trebuit să defilezi ?

Când am intrat prima dată într-o agentie de modeling în adevăratul sens al cuvântului aveam 12 ani. Îmi aduc aminte că eram entuziasmată până peste cap deoarece mersesem la o agenţie din capitală. Impactul a fost unul foarte mare, era o altă lume şi am simţit că îmi îndeplinisem visul. Am lucrat o scurtă perioadă acolo, apoi am rămas pe plan local la agenţia la care sunt şi în prezent.

Cum a fost prima oară când ai defilat pentru o prezentare de modă?

A fost ceva de-a dreptul unic pentru mine. Eram înconjurată de fete mult mai mari ca mine. Mă uitam la ele admirându-le şi mă gândeam că într-o zi voi fi şi eu aşa. Aveam emoţii dar m-am descurcat pentru că făceam ceea ce îmi place. Erau sute de oameni care mă admirau şi nu îşi luau ochii de la mine, a fost un moment minunat şi foarte emoţionant.

Mitul care spune că pentru a deveni model trebuie să fii înalt, slab și frumos este adevărat?

Nu în totalitate. Înaltimea şi greutatea contează atunci când eşti manechin, dar în meseria de fotomodel aceste 2 aspecte nu contează. De asemenea, frumuseţea nu este atât de importantă, în general designerii şi fotografii caută modele cât mai interesante, nu neaparat frumoase.

Ai o ținută preferată pe care ai purtat-o la un eveniment?

Am prezentat pentru desingnerul George Hojbota, am purtat o rochie neagră, deosebită care pot spune că mi-a plăcut cel mult dintre toate. Culoarea negru predomina în acea prezentare, scotea în evidentă cât de seducătoare poate fi o femeie chiar şi într-o ţinută sobră şi rece.

Cea mai mare problemă a fetelor sunt kg în plus, care este secretul tău pentru a rămâne mereu în formă ?

Din fericire am avut norocul să nu am kilograme în plus indiferent cât de mult aş manca. Nu am un anume secret, singele lucruri pe care le fac sunt să mănânc la ore fixe şi merg câteodată să alerg. Pentru fetele care nu pot să slăbească sau întâmpină diverse probleme legate de greutate, le sfătuiesc să încerce să mănânce cât mai sănătos şi să facă sport. Oricât ar suna de greu, cu putină motivaţie rezultatele vor veni în timp. Dar fetelor, indiferent de greutate sau înălţime, sunteţi frumoase!

Ai un model pe care îl admiri? Dacă da, cine este ?

Îmi plac foarte multe modele şi le admir pe fiecare în parte pentru efortul depus. Dar într-adevar este cineva fără de care am o admiraţie mai mare şi anume Adriana Lima. Este model la compania de lenjerie intimă Victoria’s Secret iar pe parcursul a toţi anii de experientă a dat dovadă de foarte mult profesionalim, arătând că face ceea ce îi place. Consider că pentru a face ceva cu succes trebuie să îţi placă.

Care au fost cele mai importante prezentări de modă și unde au avut loc ?

După părerea mea cea mai importantă prezentare de modă la care am luat parte este prima mea prezentare de modă pentru că aceia au fost primii mei paşi pe podium şi cei mai importanţi. Prezentarea a avut loc în Electroputere Parc Mall şi am prezentat pentru conceptul Urban Kids al Danei Liță căreia ţin să îi mulţumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat şi pentru că m-a format în acest minunat domeniu.

Până când te gândești să continui această călătorie legată de fashion?

Mă gândesc să urmez acest drum pe perioada liceului momentan, apoi aş vrea să mă axez pe ştiinte politice. Poate lucrurile se vor mai schimba în timp , dar momentan vreau să mai continui 2-3 ani.

Ce recomandări le faci fetelor care doresc să urmeze această carieră?

Fetelor, daca vă doriţi să urmaţi acest drum, asiguraţi-vă că sunteţi pasionate în totalitate de domeniul modei. Este o meserie foarte frumoasă dar şi grea, pe care nu oricine o poate urma.

Sentimentul pe care îl simte orice model în momentul defilării sau al unei şedinţe foto este unul unic, lumea din faţa reflectoarelor este una greu de descris în cuvinte. Le doresc tuturor fetelor care vor să aibe o carieră în lumea fashionului mult succes şi capul sus, veţi întâmpina multe greutăţi dar rezultatele vor fi uimitoare. Faceţi ce vă place şi o veţi face cum trebuie!

Ana este dovada vie că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, indiferent cât de imposibil ar părea, poate deveni posibil în orice moment  şi cu mare uşurinţă.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy